Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Хто може отримати субсидію на комунальні послуги в Запоріжжі

Хто може отримати субсидію на комунальні послуги в Запоріжжі

Хто може отримати субсидію на комунальні послуги в Запоріжжі

Тарифы на коммунальные услуги

Житлові субсидії можуть отримати ті запорожці, у яких плата за житлово-комунальні послуги більше визначеного для них обов’язкового платежу.

Цей платіж обчислюється за єдиною формулою, і залежить виключно від розміру середньомісячного доходу на одну людину.

Про це повідомляє пресслужба Мінсоцполітики.

Якщо сума всіх платіжок (в межах встановлених соціальних нормативів споживання послуг) вище обов’язкового платежу, потенційно можна отримати субсидію, — йдеться в повідомленні.

Також при нарахуванні субсидії аналізується кількість майна (наявність декількох квартир, дорогих автомобілів, депозитів і т.д.).

Хто може отримати субсидію

У сукупному доході домогосподарств не враховуватимуться доходи членів сімей, які перебувають за кордоном більше 60 днів.
Пільги на оплату комуналки продовжені на рік для українців, житло яких знаходиться в зоні активних бойових дій або під окупацією.

Як розрахувати розмір обов’язкового платежу та субсидії

(Приклад на сім’ї, що складається з 4-х чоловік: чоловік, дружини і двоє дітей).

Для розрахунку:

  • розмір плати за житлово-комунальні послуги, виходячи із соціальних норм та соціальних нормативів користування послугами-3500 грн;
  • чоловік і дружина працюють, їх місячний дохід – 15 000 грн;
  • базовий коефіцієнт-2;
  • Базова норма плати за послуги-15;
  • прожитковий мінімум від 1.01.2023 р.-2589 грн.

Як писав раніше Inform.zp.ua, Inform.zp.ua зібрав всю інформацію про тарифи на комунальні послуги. Скільки доведеться заплатити запоріжцям у серпні за світло, газ, воду та вивезення сміття читайте в цьому матеріалі.