Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Запоріжці зможуть отримати грошову виплату до Дня незалежності України: хто та як може на неї претендувати

Запоріжці зможуть отримати грошову виплату до Дня незалежності України: хто та як може на неї претендувати

Запоріжці зможуть отримати грошову виплату до Дня незалежності України: хто та як може на неї претендувати

Фото: Запорожская областная государственная администрация

Порядок отримання одноразової державної виплати в Україні перед національним святом затверджено постановою Кабінету Міністрів від 21 липня 2023 року. Ветерани війни та жертви нацистських переслідувань зможуть скористатися цією можливістю, але також інші категорії громадян можуть претендувати на цю виплату.

Про це повідомили у Запорізькій обласній державній адміністрації.

Начальниця ГУ Пенсійного фонду України в Запорізькій області Світлана Жмурко зазначила: «Громадяни, які стоять на обліку в Пенсійному фонді України, як отримувачі пенсії та щомісячного довічного грошового утримання, у серпні вже отримають разову виплату до Дня Незалежності України. Попри це на цю виплату можуть претендувати громадяни інших категорій. Але у разі подання спеціальної заяви та пакету документів, що засвідчують належність до певної категорії».

Так, за отриманням разової грошової виплати можуть звернутися громадяни, які НЕ:

  • на обліку в органах Пенсійного фонду України як отримувачі пенсії/щомісячного довічного грошового тримання суддям у відставці;
  • на службі у силових міністерствах та відомствах;
  • в установах виконання покарань та у слідчих ізоляторах.

Для отримання цієї виплати громадянам необхідно надати такі документи до Пенсійного фонду України:

  • посвідчення особи;
  • підтвердження місця проживання;
  • ідентифікаційний код;
  • підтвердження відповідного статусу;
  • номер поточного рахунку у уповноваженому банку для перерахування коштів.

Раніше ми писали про те, як запоріжцям подовжити дію довідки про інвалідність та отримання виплат на період воєнного стану. На період дії військового стану процедуру проведення медико-соціальної експертизи спрощено.