Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Запорожців можуть почати штрафувати на 25 тис. грн за російську музику

Запорожців можуть почати штрафувати на 25 тис. грн за російську музику

Запорожців можуть почати штрафувати на 25 тис. грн за російську музику

Музыка. Иллюстративное фото

У Верховній Раді зареєстрували проект змін до Кодексу про адміністративні правопорушення. У ньому пропонують штрафувати українців за використання російської музики у закладах торгівлі, громадського харчування та сфери послуг.

Текст відповідного законопроекту №9547 розміщено на сайті ВР.

Цей проект передбачає штрафи від 5100 до 25 500 грн.

Публічне виконання або публічна демонстрація у закладах торгівлі, громадського харчування, сфери послуг музичних фонограм, відеограм, музичних кліпів, їх елементів, інших творів, розповсюдження яких заборонено – тягне за собою накладення штрафу від 300 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (5100–8500 грн), – зазначається у тексті законопроекту.

За повторне порушення пропонують карати штрафом у 1000–1500 неоподатковуваних мінімумів (17000–25 500 грн).

Нагадаємо, раніше у Запорізькій міськраді повідомили про те, що купання на міських пляжах Запоріжжя та несанкціонованих місцях відпочинку є небезпечним для здоров’я. Вода у Дніпрі та інших замкнутих водоймах не відповідає санітарно-гігієнічним вимогам.