Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Стан укриттів у Запорізькій області: 35% сховищ непридатні для захисту населення

Стан укриттів у Запорізькій області: 35% сховищ непридатні для захисту населення

Стан укриттів у Запорізькій області: 35% сховищ непридатні для захисту населення

Укриття

Протягом червня-липня поточного року у Запорізькій області проводились перевірки захисних споруд. У результаті встановлено, що з 2569 перевірених об’єктів 904 укриття виявилися непридатними для захисту населення. Це становить 35% від загальної кількості сховищ.

Про це повідомив виконувач обов’язків начальника ГУ ДСНС України у Запорізькій області Владислав Гусинський на засіданні регіональної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Запорізької області 7 серпня.

Також стало відомо, що 347 укриттів виявилися закритими. Це 13% від загальної кількості перевірених об’єктів.

Відповідно до Плану організації виконання рішення Ради національної безпеки і оборони України від 23 червня 2023 року щоквартальні перевірки стану об’єктів фонду захисних споруд цивільного захисту передбачені впродовж 2023-2024 років, – зазначається у повідомленні.

Нагадаємо, раніше у пресслужбі Запорізької міськради повідомили про те, що запорожці можуть скаржитися до Контакт-центру 15-80 та правоохоронних органів на закриті укриття у місті під час сигналу повітряних тривог.