Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » На “Запоріжсталі” зробили заяву щодо заміни заводської сталі на європейську для монументу “Батьківщина-Мати”

На “Запоріжсталі” зробили заяву щодо заміни заводської сталі на європейську для монументу “Батьківщина-Мати”

На “Запоріжсталі” зробили заяву щодо заміни заводської сталі  на європейську для монументу “Батьківщина-Мати”

Старое и новое изображение щита “Родины-Мать” // Старе та нове зображення щита “Батьківщина-Мати”

Тризуб для монумента “Батьківщина-Мати” у Києві мали виготовляти зі сталі, прокатом якої займаються на “Запоріжсталі”. Однак у Міністерстві культури зробили заяву про невідповідність якості сталі, яку готували для тризубу та вирішили замінити її на сталь європейської якості.

На “Запоріжсталі” прокоментували акти, складені Міністерством культури про дефекти сталі.

Вважаємо пред’явлені претензії упередженими та безпідставними та захищатимемо честь українського виробника та української сталі. Розуміючи всю важливість проекту, ми продовжимо виконувати всі взяті на себе зобов’язання як партнер з виготовлення нового тризубця. Завод “Запоріжсталь” на запит Міністерства культури та інформаційної політики України безкоштовно надав усю сталь для виготовлення герба та оплатив розробку проекту заміни радянського символу, — йдеться у заяві.

На Запоріжсталі додали, що відхилення товщини в партії прокату, поставленої підряднику, нормативні і залишаються в межах допустимої похибки, про що підрядника попереджали заздалегідь. Також на заводі готові провести незалежну експертизу щодо якості сталі.