Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Готував теракти у Запоріжжі: СБУ затримала агента РФ. ФОТО

Готував теракти у Запоріжжі: СБУ затримала агента РФ. ФОТО

Готував теракти у Запоріжжі: СБУ затримала агента РФ. ФОТО

Задержание агента ФСБ. Фото: СБУ

Контррозвідка Служби безпеки України викрила у Запоріжжі агента ФСБ. Він та інші учасники агентурної мережі готували на 9 травня цього року серію терактів проти командування та спецпідрозділів Сил оборони у Запоріжжі.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Зловмисником виявився мешканець Запоріжжя із проросійськими поглядами. Він був затриманий у власній квартирі. Там, під ліжком 6-річної доньки, він ховав зброю та боєприпаси.

Під час обшуку у підозрюваного було виявлено:

  • автомат Калашникова зі спорядженими магазинами;
  • 3 бойові гранати Ф-1 і РГД-5;
  • понад 800 набоїв до стрілецької зброї;
  • 2 димові гранати РГД-55МЧ.
Задержание агента ФСБ. Фото: СБУ
Задержание агента ФСБ. Фото: СБУ

Наразі зловмиснику повідомлено про підозру та вирішується питання щодо додаткової кваліфікації його дій. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину, у тому числі джерел надходження зброї до рук фігурантів, – зазначають в СБУ.

Нагадаємо, раніше співробітники Служби безпеки України затримали у Запоріжжі російських агентів ФСБ, які готували теракти проти командування ЗСУ та спецпризначенців СБУ.