Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Свідоцтво про народження дитини: як отримати документ в окупованій Запорізькій області

Свідоцтво про народження дитини: як отримати документ в окупованій Запорізькій області

Свідоцтво про народження дитини: як отримати документ в окупованій Запорізькій області

Українське свідоцтво про народження дитини можна отримати на окупованій території Запорізької області. Щоб це зробити, необхідно звернутись до будь-якого суду на контрольованій частині України. Це можуть зробити законні представники дитини незалежно від свого місця проживання. 

На сайті Омбудсмана України повідомили, як це зробити.

Необхідно звернутися до суду із заявою, в якій встановлено факт, про який ви просите, написані причини, з яких неможливо отримати або відновити документи, що підтверджують цей факт, докази, що підтверджують народження дитини.

До заяви потрібно прикріпити такі копії документів, як медичне свідоцтво про народження, ІПН та паспорти батьків, за наявності свідоцтво про шлюб.

Щоб отримати необхідний документ, потрібно подати копії рішення суду та свій паспорт до відділу РАГСу. Також можна подати заяву через державну систему електронної ідентифікації «Електронний суд» з тим самим переліком документів.

З уже отриманим номером рішення потрібно подати заяву на портал Дія в розділ єМалятко. Забрати документи потрібно особисто або отримати в електронному форматі у програмі Дія.

Нагадаємо, раніше Inform.zp.ua писав як випускникам з окупованих територій вступити до університетів Запоріжжя