Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » У Запоріжжі у вирвах від прильотів ракет С-300 зібрали зразки ґрунту для досліджень

У Запоріжжі у вирвах від прильотів ракет С-300 зібрали зразки ґрунту для досліджень

У Запоріжжі у вирвах від прильотів ракет С-300 зібрали зразки ґрунту для досліджень

Фото: Pavel Mothejl

Екологи зібрали зразки ґрунту у вирвах, утворених після влучення російських ракет С-300. Зразки доставлять до Чехії до сертифікованої лабораторії Dekonta, де буде проведено їх аналіз.

Про це повідомили у прес-службі “Чисте повітря для України”.

У відборі зразків взяли участь координатор чесько-українського проекту “Чисте повітря для України”, Марцела Чорнохова (ГО “Арніка”, Чеська Республіка), експерт з екології та сталого розвитку Олексій Ангурець та фахівці компанії “Dekonta”.

Спочатку ми наголошували на моніторингу та якості повітря, але як реакція на повномасштабну війну в Україні ми вирішили дослідити вплив бойових дій на ґрунти, а також осушених ділянок Каховського водосховища на території Запорізької області внаслідок руйнування греблі Каховської ГЕС, – розповіла Марцела.

 

Екологи розділили дослідження ґрунту на три етапи:

Перший – дослідити забруднені ділянки, з’ясувати, що міститься у цих ґрунтах.

Другий – дати комплексну оцінку наслідкам та масштабу завданих збитків, щоб визначитися з відповідними відновлювальними роботами, які необхідно провести на кожній окремій ділянці.

Третій етап – реалізація таких робіт із відновлення екосистем на цих землях.

Нагадаємо, протягом тижня рівень води в нижньому б’єфі греблі ДніпроГЕС знизився з 11,96 метра до 11,76 метра. Рівень води станом на 23 липня нижчий від норми на 2,74 метра.

Фото: Pavel Mothejl