Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Український персонал ЗАЕС відмовляється виконувати наказ окупантів щодо запуску блоку №4

Український персонал ЗАЕС відмовляється виконувати наказ окупантів щодо запуску блоку №4

Український персонал ЗАЕС відмовляється виконувати наказ окупантів щодо запуску блоку №4

ЗАЕС. Ілюстративне фото

Незаконно призначений російською владою «генеральний директор» тимчасово окупованої ЗАЕС Юрій Черничук вмовляє український персонал станції запустити четвертий енергоблок. Проте атомники категорично відмовляються виконувати злочинний наказ нелегітимного керівництва.

Про це повідомляють в Енергоатомі.

Цей наказ із запуску блоку №4 є прямим порушенням ліцензії на експлуатацію, виданої Держатомрегулюванням України (ДІЯРУ).

Відповідальний український персонал усвідомлює, що порушення умов ліцензії ДІЯРУ призведе до втрати персональних ліцензій після деокупації ЗАЕС, – зазначають в Енергоатомі.

Крім того, протягом останнього тижня через фізичний та психологічний тиск російських окупантів близько 30 осіб ліцензованого персоналу ЗАЕС залишили Енергодар. Їм вдалося виїхати на підконтрольну Україні територію.

Нагадаємо, раніше у Головному управлінні розвідки Міноборони України повідомляли про те, що окупанти планують чергові провокації на ЗАЕС із застосуванням важкого озброєння