Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Блоги » Скільки укриттів в Запорізькій області непридатні для використання

Скільки укриттів в Запорізькій області непридатні для використання

Скільки укриттів в Запорізькій області непридатні для використання

Ілюстративне фото

За офіційною інформацією 54% укриттів у Запорізькій області непридатні для використання. Місцеві активісти вирішили провести громадський моніторинг, аби визначити справжню цифру.

Про це на своїй сторінці написала голова Громадської організації  “HeroU” Валерія Морозова.

З 2 по 8 червня робочі комісії проінспектували укриття в Запорізькій області. Згідно з результатами моніторингу майже 54% з них виявилися непридатними, причому більшість з них безпосередньо у Запоріжжі. Крісла позбувся начальник управління з питань попередження надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Запорізької міськради Валерій ФіліпОвич. Та чи дійсно звільнення чиновника – це той результат, на який ми всі очікуємо?

Запорізькі міська рада створила інтерактивну мапу на якій відмічені доступні укриття: https://ukryttya.zp.gov.ua/

Запорізька обласна рада створила іншу інтерактивну мапу, і на ній навіть більша кількість укриттів в Запоріжжі – https://www.google.com/maps/d/u/1/viewer…

 Проте, як виявилося, дані цих двох джерел не завжди збігаються. Наскільки ж вони збігаються з реальністю невідомо взагалі.

 Настав час провести перший глобальний громадський моніторинг укриттів міста, і звернути увагу влади на відповідність офіційних даних реальному стану речей! Для цього:

  1. Збережіть посилання на міську та обласну карту укриттів.
  2. Знайдіть найближчі до своєї оселі укриття помічені на мапах, перевірте, чи відчинені вони, та в якому вони стані.
    Якщо укриття відчинене – зробіть фото або відео, та коротко опишіть його стан в формі за посиланням: https://forms.gle/j45mLvdejf8nNTSQ8
    4. Якщо укриття зачинене – також пишіть про це в формі, а також напишіть пост у соцмережах, в якому тегайте мене, а також ЗМР, ЗОВА, ДСНС.

*Такі дії не є коригуванням ворожого вогню чи публікацією секретних даних – я закликаю користуватися тільки відкритою інформацією опублікованою органами влади, і давати оцінку їхній точності*

 На основі результатів моніторингу я напишу звернення до ЗМР

 та ЗОВА з проханням уточнити списки та виправити виявлені порушення.

Якщо ж справи виявляться зовсім поганими – напишемо звернення до офісу Президента, щоб привернути увагу до ситуації в місті.

На фото нижче червоним позначені укриття з мапи ЗМР, зеленим – ЗОВА для наочної демонстрації відмінностей.

Валерія Морозова, голова Громадської організації  “HeroU”

Цей матеріал опублікований під рубрикою «блоги». Думки автора можуть не співпадати з думками редакції.