Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Новини » «Запоріжсталь» залучили до виготовлення тризуба для монумента «Батьківщина-Мати» у Києві

«Запоріжсталь» залучили до виготовлення тризуба для монумента «Батьківщина-Мати» у Києві

«Запоріжсталь» залучили до виготовлення тризуба для монумента «Батьківщина-Мати» у Києві

Щит с трезубцем на монументе “Родина-Мать” в Киеве. Фото: Минкульт

До 24 серпня 2023 року новий тризуб має замінити радянський герб на київському монументі «Батьківщина-Мати». Комбінат «Запоріжсталь» вже відновив марку сталі, з якої було виготовлено всю скульптуру.

Про це повідомляють на офіційному сайті компанії Метінвест.

Символ буде виготовлений із двох типів металу: нержавіючої сталі Метінвесту і сталі зарубіжного виробника. Сам монумент «Батьківщина-Мати» був виготовлений зі сталі Запоріжсталі, Азовсталі та ММК ім. Ілліча. Прокат для оновленого символу виконали працівники комбінату «Запоріжсталь».

Скульптором проекту став український художник Олексій Пергаменщик.

Проєкт реконструкції монумента реалізує Міністерство культури та інформаційної політики України, що продовжує процес декомунізації та дерусифікації в країні. Партнерами й фінансовими донорами проєкту, крім Метінвесту, виступають Монобанк, КАН Девелопмент, Нова Пошта, ПриватБанк, АТБ, Ощадбанк, – повідомляють на сайті компанії. 

Нагадаємо, що торік 85% респондентів проголосували за заміну старого герба на тризуб у додатку «Дія». В опитуванні взяли участь близько 800 тисяч українців.

Також у рамках проекту декомунізації та дерусифікації на нещодавній сесії Запорізької міськради депутати проголосували за перейменування низки вулиць у Запоріжжі.