Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Події » Екологія » Запорожців просять не купатися у Дніпрі через забруднення та розмноження бактерій

Запорожців просять не купатися у Дніпрі через забруднення та розмноження бактерій

Запорожців просять не купатися у Дніпрі через забруднення та розмноження бактерій

Уровень воды в Днепре в Запорожье. Фото: Іnform.zp

Через стрімке зниження обсягу стан води у Дніпрі погіршився. Раніше кількість технологічних, побутових, стічних вод та стічних вод було розраховано на той обсяг води, який був до моменту підриву Каховської ГЕС.

Про це повідомили в обласному центрі контролю та профілактики хвороб МОЗ.

У лабораторії обласного центру МОЗ щодня досліджують проби питної води та водойм. Здатність Дніпра до самоочищення нині вважають загубленою.

У таких умовах бактерії можуть накопичуватися та розмножуватися. Результати досліджень води у нижньому б’єфі Дніпра свідчать про мікробіологічне та хімічне забруднення річки.

Щодо якості питної води, то вона загалом не змінилася. Адже водозабори «Водоканалу» розташовані на глибині вище за течією. За інформацією фахівців, вище за Дніпрогес показники якості води в річці наближені до щорічних норм.

Нагадаємо, замору риби в акваторії Каховського водосховища та інших ділянках річки Дніпро не виявлено.

Нагадаємо, після зниження рівня води у Дніпрі на прилеглі до Хортиці острови можна дістатися пішки річкою. Проте запорожців просять утриматись від таких прогулянок.