Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Запоріжцям не рекомендують купатися в річці Дніпро: причина

Запоріжцям не рекомендують купатися в річці Дніпро: причина

Запоріжцям не рекомендують купатися в річці Дніпро: причина

Уровень воды в Днепре. Центральный пляж в Запорожье. Фото: іnform.zp.ua

Якість води в Дніпрі не відповідає гігієнічним вимогам. У ній перевищені показники кишкових паличок. У зв’язку з цим запорожцям не рекомендують відпочивати на воді.

Про це повідомили в пресслужбі ДУ «Запорізький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України».

Зареєстровано відхилення в досліджених пробах води нижнього б’єфа річки Дніпро, за мікробіологічними та санітарно-хімічними показниками, на пляжі «Центральний» (права і ліва сторона), в районі вул.Тбіліської, в зонах відпочинку населення на воді СП «Водограй», «хвиля», «Гребний канал», в районі вул. Українська, де показник індексу лактозопозитивних кишкових паличок (Індекс ЛКП) в 1 літрі води перевищує гігієнічні нормативи в 1,9 – 139 рази, коли-фаги — 6-14 разів. Також зареєстровано перевищення індексу ЛКП на пляжі «правий берег» по вул.Гребельна, 2.

Жителям Запоріжжя повідомляють про загрозу відпочинку на воді.

Звертаємо увагу громадян, що при ситуації, що склалася відпочинок на воді може стати ризиком виникнення інфекційних захворювань. Ваше здоров’я залежить від дотримання вимог санітарного законодавства та неухильного виконання протиепідемічних заходів та рекомендацій, — зазначили фахівці.

Як писав раніше Inform.zp.ua, після зниження рівня води в Дніпрі на прилеглі до Хортиці острови можна дістатися пішки по річці. Однак запорожців просять утриматися від таких прогулянок.