Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » У соцмережах розкритикували можливе перейменування Запоріжжя

У соцмережах розкритикували можливе перейменування Запоріжжя

У соцмережах розкритикували можливе перейменування Запоріжжя

Проспект Запоріжжя. Ілюстративне фото

Національна комісія зі стандартів державної мови рекомендує розглянути перейменування міста Запоріжжя, заявляючи, що його назва може не відповідати стандартам і “стосуватись російської імперської політики”.

Запоріжжя знаходиться у переліку міст та сіл області, які, на думку Нацкомісії, можуть не відповідати лексичним нормам української мови та пов’язані з російською імперською політикою. Перелік включає близько 1400 міст та сіл по всій території України.

У своїх рекомендаціях комісією пропонується обґрунтувати доцільність збереження поточної назви або запропонувати нову. Місцева влада має шість місяців, щоб аргументувати назву обласного центру або пропонувати альтернативну назву.

Слід зазначити, що для зміни найменування Запорізької області необхідні поправки до Конституції, яка потребує підтримки понад 300 голосів у парламенті.

Що для перейменування думають користувачі соцмереж, дивіться далі: