Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » У Зеленського заявили про незадовільний стан укриттів у Запоріжжі

У Зеленського заявили про незадовільний стан укриттів у Запоріжжі

У Зеленського заявили про незадовільний стан укриттів у Запоріжжі

На засіданні Ради національної безпеки та оборони України під головуванням Президента Володимира Зеленського було розглянуто питання щодо стану споруд цивільного захисту. Після низки перевірок укриття у Запоріжжі та області визнано незадовільними для забезпечення захисту громадян.

Про це йдеться у підсумках засідання РНБО.

За результатами перевірки визнано незадовільною роботу із забезпечення готовності укриттів у Запорізькій, Сумській областях (зокрема в Конотопському районі), у Житомирському районі Житомирщини, Білоцерківському районі Київщини, а також у Києві, Херсоні, Чернігові, Харкові, Миколаєві, Одесі, Сумах, Дніпрі, Конотопі, Білій Церкві.

Наразі обласні та місцеві органи влади цих населених пунктів мають притягнути до дисциплінарної відповідальності посадових осіб, які відповідають за стан укриттів.

Уряду також доручено визначити захисні споруди, які мають стратегічне значення для захисту громадян і забезпечити проведення системних перевірок стану укриттів, – повідомляють на сайті Президента.

Наявні укриття мають бути приведені у готовність. Також має бути забезпечений цілодобовий безперешкодний доступ до них та передбачений онлайн-доступ до інформації про укриття, які працюють.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Запоріжжі розробили спеціальну інтерактивну карту укриттів. На ній можна відстежити розташування найближчих сховищ.