Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Європарламент вимагає від росії звільнити двох підлітків із Бердянська

Європарламент вимагає від росії звільнити двох підлітків із Бердянська

Європарламент вимагає від росії звільнити двох підлітків із Бердянська

Фото: Центр журналистских расследований

В Європарламенті ухвалили резолюцію з вимогою від російської влади зняти всі звинувачення та негайно звільнити двох українських підлітків — Тиграна Оганнісяна та Микиту Ханганова, які проживають у тимчасово окупованому Бердянську Запорізької області. Хлопцям загрожує 20-річний термін ув’язнення за нібито організацію саботажу проти армії окупантів.

Про це повідомляє DW із посиланням на резолюцію Європарламенту.

Резолюцію «Катування та кримінальне переслідування російською федерацією неповнолітніх українців Тиграна Оганнісяна та Микити Ханганова» було прийнято у четвер, 15 червня, у Страсбурзі майже одностайним рішенням: 425 голосів «за» та 3 «проти».

30 вересня 2022 року 16-річного Тиграна Оганнісяна окупанти викрали з власного будинку. П’ять днів його били та катували електричним струмом. Однокласнику Тиграна Микиті Ханганову арешту вдалося уникнути. Підлітків запідозрили у підготовці диверсії на Мелітопольській залізниці.

У травні цього року Тигран та Микита отримали звинувачення від Слідчого комітету росії. Тепер їм загрожує до 20 років ув’язнення.

Ухвалена резолюція закликає запровадити санкції проти всіх осіб, причетних до переслідування Тіграна Оганісяна та Микити Ханганова, і звертається до Міжнародного Комітету Червоного Хреста із закликом сприяти безпечному поверненню підлітків на підконтрольну Україні територію, – повідомляють правозахисники.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Запорізькій області російські окупанти продовжують грабувати місцевих жителів. Для вивезення награбованого майна вони використовують військовий вантажний транспорт.