Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » ДБР підозрює у дезертирстві 8 прикордонників із Чонгара, серед них жителі Запорізької області

ДБР підозрює у дезертирстві 8 прикордонників із Чонгара, серед них жителі Запорізької області

ДБР підозрює у дезертирстві 8 прикордонників із Чонгара, серед них жителі Запорізької області

Фото: КПП “Чонгар”

У перші дні повномасштабного вторгнення росії в Україну, вісім прикордонників з Чонгара втекли з місця несення служби. Наразі їм загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 12 років.

Відповідно до слідства ДБР, 24 лютого 2022 року підрозділ 79 прикордонного загону отримав наказ про передислокацію до першого рубежу оборони за маршрутом Чонгар – Сальково Генічеського району до іншого місця служби у Запорізькій області.

Проте частина прикордонників того ж дня на дорозі під час руху колоною розгорнули свої автомобілі та втекли: хтось у бік смт Іванівка, хтось у бік смт Нижні Сірогози Генічеського району Херсонщини.

Один із прикордонників розвернувся і поїхав у зворотному напрямку на територію Херсона вже зі стаціонарної посади Нацполіції у Запоріжжі, передає Центр журналістських розслідувань.

Кого підозрюють у дезертирстві:

  • 36-річний Зайцев Олексій Анатолійович (з Новоолексіївки)
  • 22-річний Моїсеєв Дмитро Сергійович (Долина, Запорізька область)
  • 30-річний Мірошниченко Володимир Михайлович (Якимівка, Запорізька область)
  • 41-річний Карпус Олексій Євгенович (Геничеськ)
  • 37-річний Кідалов Дмитро Олександрович (Рикове, Генічеський район)
  • 28-річний Салікін Іван Миколайович (Геничеськ)
  • 39-річний Рудаков Олексій Володимирович з (Геничеськ)
  • 28-річний Шевчук Євген Андрійович (Геничеськ)

Нагадаємо, у Бердянську над містом літає російська авіація. У небі помічені бомбардувальник та військові гелікоптери. Місцеві жителі повідомляють, що окупанти проводять обшуки у найближчих селах. Такі випадки зафіксували у селах Лозанівка та Борисівка.