Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Став відомий план по захисту Запорізької АЕС

Став відомий план по захисту Запорізької АЕС

Став відомий план по захисту Запорізької АЕС

Гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі на засіданні Ради Безпеки ООН представив план щодо захисту тимчасово окупованої ЗАЕС.

План складається з п’яти принципів забезпечення безпеки Запорізької атомної електростанції:

◾️ Не можна здійснювати жодних атак з боку ЗАЕС або щодо неї, зокрема спрямованих на сховище відпрацьованого ядерного палива реакторів, іншу критичну інфраструктуру або персонал.

◾️ ЗАЕС не повинна використовуватися як сховище або база для зберігання важкого озброєння, наприклад реактивних систем залпового вогню, артилерійських систем і боєприпасів, а також танків або військовослужбовців.

◾️ Не можна піддавати ризику електропостачання ЗАЕС. Слід забезпечити постійну доступність і безпеку зовнішнього живлення станції.

Всі споруди, системи і компоненти, необхідні для безпечної і надійної роботи ЗАЕС, повинні бути захищені від нападів або актів саботажу.

◾️ Не слід вживати ніяких заходів, що підривають ці принципи.

Гендиректор МАГАТЕ запевнив, що представники організації будуть стежити за виконанням принципів і публічно повідомляти про будь-які їх порушення.

Як писав раніше Inform.zp.ua, The Washington Post пише, що Україна наполягає на повному звільненні станції і поверненні контролю над нею, не погоджуючись на проміжні переговори з окупантами.