Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Запоріжжя стало набагато чистішим: що встигли зробити запоріжці за місяць “Толоки”. ФОТО

Запоріжжя стало набагато чистішим: що встигли зробити запоріжці за місяць “Толоки”. ФОТО

Запоріжжя стало набагато чистішим: що встигли зробити запоріжці за місяць “Толоки”. ФОТО

Фото: ГФ “Міська варта” Запоріжжя

В Запоріжжі наприкінці травня завершилась традиційна щорічна екологічна Толока, під час якої учасники, волонтери та небайдужі люди долучилися до прибирання територій. Цього року толока проходила під гаслами “дій не коментуй” та “результат нашими силами” і зібрала десятки колективів і організацій по всьому місту. 

За умовами цьогорічної запорізької толоки команді потрібно було дати назву, зареєструвати її через гугл-форму та зробити у соцмережах фотозвіт виконаної роботи. Таким чином запоріжці популяризували прибирання задля збереження екології та охайного вигляду міста.

Що встигли за місяць зробити запорожці: 

Комунальники, освітяни, працівники місцевого самоврядування, молодь, діти і просто небайдужі містяни прибирали вулиці, приводили до ладу зелені зони, парки, території навчальних закладів, прибудинкові території. 

Знайшлися особистості, які у соцмережах критикували нас за проведення прибирання Запоріжжя, наша відповідь цим ринковим схемщикам, поціновувачам МАФів, — прокоментували проведення толоки у Запорізькій міськраді. 

Окремою мотивацією реєстрації та участі команд були призи, які запоріжці зможуть отримати наприкінці толоки. Для цього командам було потрібно робити фотозвіти. Як це було покажемо далі.

В День довкілля волонтери ГФ “Міська варта” з іншими громадськими організаціями долучилось до заходів з благоустрою рідного района. Порядок та чистота зовні — важлива складова гарного життя. І це ми можемо і повинні робити разом, — повідомили учасники толоки. 

Понад 50 волонтерів долучилися до доброї справи, протягом години прибирали сміття, старі гілля та листя. Завдяки екологічній ініціативі молодь на власному досвіді розуміє, що треба зберігати навколишнє середовище. А також своїм прикладом вони заохочують й інших громадян долучатись до толок, — кажуть у “Карітас Запоріжжя”.

Також радимо почитати: У Запоріжжі волонтери громадської організації «Вірю в Україну» з 2014 року плетуть маскувальні сітки для бійців ЗСУ.

З початком повномасштабного вторгнення росії потреба у їхній допомозі зросла. Сітки знадобилися ще більшій кількості підрозділів, а волонтерам потрібно більше рук для плетіння.