Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Проспект Маяковського в Запоріжжі пропонують перейменувати

Проспект Маяковського в Запоріжжі пропонують перейменувати

Проспект Маяковського в Запоріжжі пропонують перейменувати

У Запоріжжі створили петицію з ідеєю перейменувати проспект Маяковського. Його хочуть назвати на честь героя України, добровольця, який захищав Україну з 2014 року Дмитра Коцюбайла з позивним «Да Вінчі».

Дмитро Коцюбайло загинув 7 березня 2023 року в місті Бахмут.

На мою думку, ця людина має повне право бути шанованою громадянами України, яких вона захищала. Зараз у місті Запоріжжя немає місця топонімам, які пов’язані з Росією. Маяковський-російський поет, який тільки представляє нашого ворога. Прошу перейменування проспекту для вшанування героя України, – звертається авторка петиції.

Як писав раніше Inform.zp.ua, завдяки активістам руху “Жовта стрічка” та небайдужим громадянам в окупованих містах Запорізької області почали з’являтися перші вулиці Дмитра Коцюбайла — командира 1 ОМБ “Вовки Да Вінчі” ЗСУ.

Нагадаємо, дерусифікація вулиць у Запоріжжі триває. Так, на чергову сесію міськради внесуть питання про перейменування ще 15 вулиць, які носять назви пов’язані з Росією і Білорусією.