Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Блоги » Окремі вагони у поїздах для жінок та чоловіків: чому цього прагнуть автори ідеї

Окремі вагони у поїздах для жінок та чоловіків: чому цього прагнуть автори ідеї

Окремі вагони у поїздах для жінок та чоловіків: чому цього прагнуть автори ідеї

Поезд Киев-Запорожье
Фото: Inform.zp.ua

На сайті Кабінету міністрів України з’явилась петиція щодо створення в потягах “Укрзалізниці” окремих вагонів для жінок та чоловіків.

Публікуємо текст петиції з головними ідеями її авторки Ольги Ожогіної:

Просимо виділити принаймні один окремий вагон для жінок і, відповідно, окремий для чоловіків в усіх потягах АТ “Укрзалізниця”, які слідують маршрутом довше 6 годин.

У випадку відсутності місць у “змішаних” вагонах реалізувати квитки в окремі вагони для осіб обох статей. Для ідентифікації статі додати фільтр “стать” при купівлі квитка.

Авторка петиції посилається на те, що АТ “Укрзалізниця” є державним підприємством, та згідно із пунктом 6 Статуту підприємства, для пасажирів мають створювати безпечні та психологічні комфортні умови для перевезень.

На довгих маршрутах, коли є необхідність сну у купейних чи плацкартних вагонах, пасажири можуть мати можуть відчувати дискомфорт через пасажирів протилежної статі. Непоодинокі випадки неприйнятної поведінки такі як нав’язлива поведінка, умисні дотики до інших пасажирів тощо. Зокрема, відомі навіть випадки зґвалтування у купейних вагонах.

Окрім того, як жінки, так і чоловіки можуть відчувати потребу змінити одяг, що зробити у присутності представника іншої статі неможливо.

Виділення принаймні одного окремого вагону для жінок та одного вагону для чоловіків зможе зробити поїздки безпечнішими та запобігти негативному досвіду пасажирів. У зв’язку з цим просимо зробити це можливим.

Зазначається, що петицію вже підтримали ГО “Дівчата” та спільнота “Жіноцтво”.

Наголосимо, що петицію підписують як чоловіки, так і жінки. Станом на 23 травня з 25 тисяч необхідних голосів є 22 807.