Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » В Енергодар завезли сурогатний алкоголь: у місті почастішали випадки отруєння

В Енергодар завезли сурогатний алкоголь: у місті почастішали випадки отруєння

В Енергодар завезли сурогатний алкоголь: у місті почастішали випадки отруєння

Иллюстративное фото

З окупованого Енергодару надходять звістки про рідкісні випадки смертельного отруєння сурогатним алкоголем. Його завезли до міста великою партією чи масово виготовляють дома.

Про це повідомив міський голова Енергодару Дмитро Орлов.

Випадки смертей за останній місяць є серед місцевого населення. Будьте обережні і не купуйте продукцію, якість якої ви не можете перевірити, — закликав він.

Сурогати алкоголю – це різні рідини, до складу яких входить етиловий спирт, але ці речовини не належать до напоїв, які можна вживати всередину. Опинившись у людському організмі, сурогати призводять до розвитку важкої інтоксикації з дуже сумними наслідками.

Починаючи з 1992 року і до останнього часу до причин, що визначають зростання смертності в Росії, відносять збільшення споживання населенням сурогатів алкоголю, а також незаконно виробленої та неякісної алкогольної продукції.

Тільки 2020 року за даними росстату внаслідок вживання контрафактного алкоголю померло 10 206 росіян.
Жовтень 2021 року: одночасно 37 померлих в Оренбурзькій області Росії. Свердловська область: 40 смертей за короткий період з тих самих причин. Бурятія, 2022 рік: відразу 8 померлих від отруєння алкоголем в одному маленькому селі. І таких прикладів безліч.

Як писав раніше Inform.zp.ua, продаж алкоголю повністю заборонили у Камишеватській територіальній громаді. Заборона стосується всього алкоголю, включаючи пиво. За винятком безалкогольного.