Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » З 1 травня запорожці можуть отримати нову грошову допомогу

З 1 травня запорожці можуть отримати нову грошову допомогу

З 1 травня запорожці можуть отримати нову грошову допомогу

Ілюстративне фото

Запоріжцям, які не можуть самостійно оплачувати комунальні рахунки, держава виділяє субсидію на неопалювальний період з 1 травня по 30 вересня.

Така грошова допомога може нараховуватися як звичайним громадянам, так і переселенцям, які в результаті змушені були покинути свої будинки.

У Пенсійному фонді повідомили, що ця житлова субсидія на оплату комунальних послуг з постачання теплової енергії, постачання та розподілу природного газу, постачання та розподілу електроенергії для централізованого, автономного та індивідуального опалення розраховується у квітні та жовтні з урахуванням тривалості опалювального сезону.

Тому субсидії та пільги з травня будуть перепризначені автоматично для більшості субсидіантів, які отримували житлову субсидію в опалювальному періоді.

Але деяким все ж доведеться подати документи заново:

Якщо у складі домогосподарства є внутрішньо переміщені особи;
Якщо члени домогосподарства орендують житлові приміщення та оплачують житлово-комунальні послуги;
Якщо кількість зареєстрованих осіб, які фактично проживають, у домогосподарстві менша, ніж кількість зареєстрованих;
Якщо домогосподарство звертається за призначенням житлової субсидії на купівлю скрапленого газу, жорсткого та рідкого пічного побутового палива.
Потрібно подати до органу Фонду заповнені належним чином нові заяви та декларації.

Подати документи на призначення житлових субсидій та пільг до органів Пенсійного фонду України можна кількома способами, залежно від:

особисто, звернувшись до обраного Сервісного центру Пенсійного фонду України;
поштою, на адресу органу Фонду;
online, через веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду або Мобільний додаток Пенсійного фонду.
Крім того, як і раніше можна подавати документи на призначення субсидій уповноваженим посадовим особам виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідних територіальних громад, центрів надання адміністративних послуг та через портал Дія.

Як писав раніше Inform.zp.ua, з 17 квітня в Запоріжжі почалася підготовка до нового опалювального сезону. За минулий систему опалення довелося перезапускати кілька разів.