Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Події » Культура » Екс-директора острова “Хортиця” призначили на керівну посаду у Національному заповіднику “Києво-Печерська лавра”

Екс-директора острова “Хортиця” призначили на керівну посаду у Національному заповіднику “Києво-Печерська лавра”

Екс-директора острова “Хортиця” призначили на керівну посаду у Національному заповіднику “Києво-Печерська лавра”

Максим Остапенко став новим в.о. генерального директора Національного заповідника “Києво-Печерська лавра”.

Відповідний наказ 14 квітня підписав Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Максим Остапенко – колишній голова Національного заповідника “Хортиця”. Він є фахівцем у галузі охорони пам’яток історії та культури, музеєзнавства, археології, реставраційних робіт, співавтором досліджень та реставрації унікальних об’єктів підводної спадщини. З початку повномасштабного вторгнення Максим Остапенко вступив до лав ЗСУ.

Максим Анатолійович є кандидатом історичних наук, автором понад 30 наукових праць з історії острова Хортиця та Нижнього Подніпров’я, питань збереження вітчизняної культурної спадщини. Кандидатську дисертацію захистив на тему «Населення скіфського часу Дніпровського Надпорожжя».