Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Російських суддів, які “приєднали” Запорізьку область до рф, звинувачує Генпрокуратура

Російських суддів, які “приєднали” Запорізьку область до рф, звинувачує Генпрокуратура

Російських суддів, які “приєднали” Запорізьку область до рф, звинувачує Генпрокуратура

10 суддям Конституційного Суду РФ інкримінували посягання на територіальну цілісність і недоторканність України.

Розслідуванням офісу Генпрокурора України встановлено, що ці судді 2 жовтня 2022 року ухвалили постанови про визнання конституційними так званих «договорів» між рф та «представниками влади» тимчасово окупованих територій Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей та про прийняття цих територій до складу РФ.

Генпрокуратура звинуватила суддів у пособництві вищому військово-політичному керівництву країни-агресора.

Досудове розслідування проводилося Головним слідчим управлінням СБУ.

Нагадаємо, окупанти разом з колаборантами з 23 по 27 вересня провели псевдореферендуми з приєднання до Росії захоплених територій Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей.