Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » У Запоріжжі рекомендують відмовитися від відвідувань богослужінь на свята

У Запоріжжі рекомендують відмовитися від відвідувань богослужінь на свята

У Запоріжжі рекомендують відмовитися від відвідувань богослужінь на свята

Православные церкви в Запорожье праздничную службу провели онлайн (ФОТО)

У святкові дні на Вербну неділю та Великдень жителів Запоріжжя та області просять не відвідувати церковні служби з міркувань безпеки.

Священнослужителів закликають відмовитися від нічних богослужінь на період дії комендантської години і по можливості провести урочистості в онлайн-форматі.

Так, для безпечного проведення святкових релігійних обрядів у період воєнного стану рекомендовано мінімізувати скупчення людей у громадських місцях та, зокрема, під час церковної служби, — повідомляють у заклику.

На території храмів повинна бути розміщена інформація про найближче бомбосховище (укриття) з обов’язковим відображенням адреси і схемою його розташування, щоб у разі повітряної тривоги, парафіяни могли убезпечитися.

Як писав раніше Inform.zp.ua, на Великдень жителів Запоріжжя та області попередили про можливість ворожих атак. Місцевих жителів закликають відзначити свято без масових скупчень.

У Запоріжжі та Запорізькому районі змінився час комендантської години. Тепер він діятиме з 00: 00 до 05: 00.

У багатьох регіонах України не скасовують дію комендантської години на Великдень, 16 квітня. Місцева влада поки не прокоментувала рішення по Запорізькій області.

Православний Великдень – 2023 відзначається в неділю, 16 квітня. Відповідно до закону про працю, вихідний повинен переноситися на наступний день, 17 квітня. Але на час воєнного стану в країні додаткові вихідні не передбачені.

Нагадаємо, у християн східного обряду (православних і греко-католиків) в 2023 році Великдень випадає на 16 квітня, отже, Вербна неділя припадає на 9 квітня.