Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Стало відомо, чи будуть додаткові вихідні на Великдень-2023

Стало відомо, чи будуть додаткові вихідні на Великдень-2023

Стало відомо, чи будуть додаткові вихідні на Великдень-2023

Пасха

Православний Великдень – 2023 відзначається в неділю, 16 квітня. Відповідно до закону про працю, вихідний повинен переноситися на наступний день, 17 квітня.

Але в Україні діє воєнний стан. Його 19 лютого ще раз продовжили на 90 днів — до 18 травня.

Тому відповідно до статті 6 Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» дія вищезгаданої статті 73 КЗпП скасовується. Тобто, вихідним понеділок 17 квітня не буде.

Нагадаємо, у 2023 році Великдень святкуватимуть у неділю 16 квітня за юліанським («православним») календарем і тижнем раніше, 9 квітня – за григоріанським («католицьким»).

Як писав раніше Inform.zp.ua, на Великдень жителів Запоріжжя та області попередили про можливість ворожих атак. Місцевих жителів закликають відзначити свято без масових скупчень.