Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Здоров'я » Ліки в Запоріжжі: як їх продаватимуть в аптеках з 1 квітня

Ліки в Запоріжжі: як їх продаватимуть в аптеках з 1 квітня

Ліки в Запоріжжі: як їх продаватимуть в аптеках з 1 квітня

Ілюстративне фото

В аптеках Запоріжжя з 1 квітня не відбудеться ніяких змін з продажу лікарських засобів.

Про це повідомив в.о. міського голови Анатолій Куртєв.

Перелік та умови відпуску рецептурних ліків з 1 квітня не змінюється. На них, як і раніше, потрібен буде рецепт, а всі інші ліки будуть продаватися без нього.

У Запоріжжі всі ліки, які раніше підлягали відпуску За рецептом лікаря, можна буде придбати як за паперовим, так і за електронним рецептом (в аптеках, що мають відповідну технічну можливість). Медикаментами аптечна мережа міста забезпечена в достатній кількості, запевняє міська влада.

Сімейні лікарі як і раніше будуть виписувати пільгові рецепти представникам пільгових категорій громадян, в тому числі в рамках програми «Доступні ліки». Так само виписуються рецепти на окремі лікарські засоби, які відносяться до обмеженого використання і вимагають суворого обліку.

Як повідомлялося раніше, рецептурними є близько 60% зареєстрованих в Україні ліків: серед них можуть бути антибіотики, гормональні препарати, в тому числі протизаплідні, ліки від тиску і серцевих хвороб, антидепресанти, нагадали в Міністерстві охорони здоров’я.