Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Здоров'я » Як часто можна робити відбілювання зубів

Як часто можна робити відбілювання зубів

Як часто можна робити відбілювання зубів

стоматологии Запорожье DentaService

Білосніжна посмішка – мрія багатьох. Однак від народження колір зубів людини далеко не білий, та й вживання деяких напоїв та продуктів змінюють відтінок емалі. Домогтися білої посмішки допоможе відбілювання зубів. Ціна Одеса може бути різною – залежить від рівня клініки та обраного способу. Як часто можна робити процедуру та чи є негативні наслідки? Нумо розумітися.

Методи відбілювання зубів

Відбілювання зубів – простий метод, який дозволяє висвітлити емаль на кілька тонів, а також прибрати наліт та мінеральні відкладення. Процедура безболісна та легко переноситься пацієнтами. Відбілювання проводять практично у всіх стоматологічних клініках. Фахівці використовують три технології:

  1. Хімічна (або фотовідбілювання). Це процедура, яка проводиться за допомогою спеціальних засобів – рідких чи гелеподібних. У їх основі – перекис водню, кислоти, спеціальні ферменти та інші компоненти. Спочатку зуби очищають від нальоту, висушують, наносять препарат, а потім роблять світлову активацію за допомогою спеціальної лампи. Іноді використовують капи.
  2. Механічне. Це відбілювання за допомогою повітро-водяної суміші та спеціального порошку. Зазвичай така процедура поєднується з видаленням зубного каміння.
  3. Лазерне. На зуби наносять спеціальні гелеподібні препарати, а потім засвічують їх спеціальним лазером.

Технологія підбирається фахівцем індивідуально.

Також проводити відбілювання зубів можна в домашніх умовах.Лікар робить спеціальний зліпок з ваших зубів і готує капу, а також дає засіб, що відбілює. Пацієнт проводить процедуру вдома в певний час.

Вдома допустимо використовувати спеціальні олівці, пасти та смужки, проте без консультації стоматолога все одно не обійтися.

Протипоказання

Процедуру відбілювання зубів не можна проводити:

  • вагітним і годуючим матерям;
  • пацієнтам з вінірами, мостами, коронками;
  • при карієсі, пульпіті;
  • дітям віком до 16 років;
  • людям з тяжкими захворюваннями – злоякісними пухлинами, діабетом, серцево-судинними хворобами, психологічними розладами;
  • за наявності алергії на відбілюючі препарати;
  • пацієнтам з тонкою та чутливою емаллю (припустиме лише механічне чищення);
  • за наявності інших індивідуальних особливостей.

Перед вибілюванням необхідно провести механічне чищення зубів, встановити пломби або замінити їх. За 48 годин до процедури рекомендується не палити, відмовитися від чаю, кави та фарбуючих продуктів.

Як часто можна відбілювати зуби

Частота процедури залежить від виду відбілювання зубів:

  1. Механічне відбілювання можна робити раз на пів року.
  2. Хімічне відбілювання – це курс процедур. Його тривалість залежить від бажаного ефекту та рекомендацій лікаря. Повертатися до фотовідбілювання можна за пів року.
  3. Процедура відбілювання за допомогою лазера проводиться не частіше ніж раз на рік. Однак ефект від неї може зберігатися протягом 5 років.

Після процедури багато пацієнтів відзначають підвищення чутливості емалі. У такому разі рекомендується провести зміцнення емалі та відбілювати зуби не частіше ніж раз на рік.

Як продовжити ефект: рекомендації

Щоб зуби якомога довше залишалися білими, лікарі рекомендують:

  • відмовитися від паління;
  • не пити чай та каву протягом тижня після процедури;
  • не вживати фарбувальні продукти та напої (вино, кола, сік, кетчуп, ягоди) протягом 3-х тижнів після процедури;
  • використовувати спеціальну зубну пасту та рекомендовані засоби для догляду за порожниною рота.

Важливо регулярно відвідувати стоматолога та дотримуватися всіх рекомендацій лікаря.

Відбілювання зубів – процедура, яку потрібно довіряти виключно професіоналам. Запишіться у Клініку Сімейної Стоматології «Дент-Хаус», щоб бути впевненими у позитивному результаті.