Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » ЖКГ » Тарифи на комунальні послуги в Запоріжжі: якими вони будуть у квітні 2023

Тарифи на комунальні послуги в Запоріжжі: якими вони будуть у квітні 2023

Тарифи на комунальні послуги в Запоріжжі: якими вони будуть у квітні 2023

Коммуналка

Комунальні тарифи в Запоріжжі в квітні для побутових споживачів практично не зміняться.

Inform.zp.ua зібрав всю інформацію про тарифи на комунальні послуги.

Тарифи на електроенергію

Тарифи на електропостачання в Запоріжжі після закінчення опалювального сезону можуть зрости вдвічі.

Ціна електричної енергії для населення до 30 квітня 2023 року залишиться незмінною-1,44 грн/кВт — год при споживанні до 250 кВт-год на місяць і 1,68 грн/кВт-год-понад 250 кВт – год на місяць.

Тарифи на водопостачання

У квітні 2023 року українцям потрібно готуватися до підвищення тарифів на воду. Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) анонсує поступове підвищення тарифів на воду в два етапи.

Під час першого етапу в квітні підвищення тарифів на воду складе 12,3%, а на другому етапі в липні — 14,1%. Це означає, що в середньому витрати сім’ї з 2-3 осіб зростуть на 60 гривень.

Вже розробили тарифи для областей, в тому числі і для Запорізької.

Для Запорізького КП Водоконала пропонують такі тарифи:

  • З 01.07.2023 оптовий тариф на водопостачання за один кубічний метр 18,40 гривень;
  • За водовідведення з 01.07.2023 пропонується оптовий тариф 11,76 гривень;

Як пояснили в НКРЕКП, в Запоріжжі підвищення тарифів пов’язані зі збільшенням витрат електроенергії, на зарплати співробітникам, на ремонти і на паливно-мастильні матеріали.

Тарифи на газ

Ціни на газ у квітні 2023 року для побутових споживачів фактично не змінилися. “Нафтогаз” повідомляє, що ціна на послугу газопостачання фіксована — 7,96 грн за 1 м-3.

“Запоріжгаз” встановив тариф на послуги розподілу природного газу в розмірі 0,92 грн за 1 м-3 на місяць (без урахування ПДВ).

Тарифи на вивезення сміття

З 21 листопада 2022 року для населення вартість послуг з поводження з побутовими відходами на одну особу
становити:

  • в упорядкованих багатоквартирних будинках-39,69 грн;
  • в одноквартирних будинках з присадибною ділянкою (приватний сектор) – 44,33 грн.

У зв’язку зі змінами, що відбулися в законодавчій базі України, передбачено нарахування абонентської плати за індивідуальними договорами про надання послуг з поводження з побутовими відходами в розмірі 2,10 грн/місяць, яка діє з моменту застосування тарифу для відповідної категорії споживачів”.

Як писав раніше Inform.zp.ua, у Дніпровському районі Запоріжжя сьогодні відключатимуть електроенергію. Це пов’язано з ремонтними роботами.