Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Оренда квартири в Запорізькій області одна з найнижчих по Україні

Оренда квартири в Запорізькій області одна з найнижчих по Україні

Оренда квартири в Запорізькій області одна з найнижчих по Україні

У прифронтових регіонах України виявилися одні з найнижчих цін на оренду квартири. Так, найдешевше житло можна знайти в Запорізькій, Херсонській та Сумській областях.

Про це стало відомо з даних Держстату.

За даними на лютий 2023 року, середня плата за місячну оренду однокімнатної квартири становить 5 989 гривень, що на 37,4% більше, ніж у попередньому році.

Найдешевші ціни на оренду квартири можна знайти в прифронтових Херсонській (2 905 гривень), Запорізькій (2 783 гривень) і Сумській (2 687 гривень) областях.

Помітні високі ціни за оренду в західних і деяких центральних областях України.

Зокрема, Закарпатська область очолила рейтинг найдорожчої оренди, де вартість житла зросла втричі до 13123 гривень. Друге місце посіла Львівська область, де протягом року ціни на оренду зросли вдвічі і склали 10 996 гривень.

У той же час, в Києві вартість оренди зменшилася на 13,3% до 7384 гривень, що призвело до опускання столиці з першого а третє місце за вартістю оренди.

Як писав раніше Inform.zp.ua, жителі Запоріжжя та Запорізького району тимчасово не мали можливість проводити юридичні операції через нотаріусів. Зараз же ситуація змінилася.