Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Запоріжжя відключили від реєстрів: що це означає для жителів міста

Запоріжжя відключили від реєстрів: що це означає для жителів міста

Запоріжжя відключили від реєстрів: що це означає для жителів міста

Иллюстративное фото

Запоріжжя та Запорізький район тимчасово відключили від доступу до реєстрів через те, що територія входить до переліку тих, на якій ведуться активні бойові дії.

Про це повідомляють Національні інформаційні системи.

Для користувачів Запоріжжя та всієї території Запорізького району тимчасово відключили доступ до Єдиних та Державних реєстрів, держателем яких є Міністерство юстиції України. Видано відповідний наказ Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Запорізький адвокат Денис Штабовенко розповів сайту» паркан”, що до цього переліку Запоріжжя внесли ще близько трьох тижнів тому і після цього виконавча служба не може нічого робити, оскільки їм забороняє закон. Однак нотаріальні контори відключили примусово.

Адвокат пояснює, що не можна зробити нічого, що вимагає заходу до реєстру: продати квартиру, зареєструвати довіреність, оформити заповіт, оформити спадщину, «відкрити підприємця» або фірму, змінити адресу.

Як писав раніше Inform.zp.ua, у грудні минулого року затвердили список територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих Російською Федерацією. На його основі, зокрема, внутрішньо переміщеним особам проводяться виплати.