Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Інструкція: як замовити ліки та вітаміни через інтернет?

Інструкція: як замовити ліки та вітаміни через інтернет?

Інструкція: як замовити ліки та вітаміни через інтернет?

Медицина

Українські лікарі пояснюють, як і де замовити ліки онлайн та не помилитися у виборі. Наразі майже кожна аптека має сайт в Інтернеті та співпрацює із різними системами онлайн

Тепер більшість з нас не потребує витрачати час на пошуки потрібного препарату в аптеках, особливо тим, хто живе у віддалених населених пунктах. Достатньо зайти на сайт, де продають ліки, та замовити все необхідне прямо додому.

Як замовити онлайн

У січні цього року в Україні набув чинності змінений закон №904-IX «Про лікарські засоби», який регулює онлайн торгівлю ліками. Він дозволяє компаніям, які мають спеціальну ліцензію, здійснювати електронну роздрібну торгівлю, а також доставляти ліки споживачам за допомогою третіх осіб (поштою, службою доставки або кур’єром). При цьому аптека (або її представник) має відповідати за якість та збереження продукції під час доставки, а також захистити громадян від купівлі неякісних препаратів. В Інтернеті можна замовити ліки, вітаміни та будь-які лікарські товари.

Обмеження по різним лікам

Замовити онлайн не дозволяється ліки, які видають виключно за рецептом лікаря. Але якщо у вас є електронний рецепт, то купити ліки можна і онлайн. Заборонені до продажу медикаменти з наркотичним складом та психотропні речовини.

Також ви не зможете замовити сильнодіючі, отруйні, радіоактивні та імунобіологічні ліки.

Як замовити ліки онлайн

Щоб скористатися цією послугою, треба зайти на один із сайтів та вибрати ваше місто чи регіон. Далі, у пошуку сайту, треба ввести назву препарату, вибрати його із запропонованих ліків та натиснути «Замовити». Після чого у меню «Кошик» треба натиснути «Оформити замовлення». Кожен покупець має обрати спосіб доставки і спосіб оплати.

Ціна

Кількість аптек в Україні, особливо у великих містах, вражає. Іноді в місцях з високим людським потоком (наприклад, біля метро) можна знайти десятки аптек. Ліки продаються з такою націнкою, що відкриття філій різних мереж пліч-о-пліч все одно вигідно.

Онлайн-продажі ліків та вітаміні буде впливати на зниження ціни на товари. Коли онлайн-торгівля в Україні тільки почала поширюватися, різниця в ціні офлайн-і онлайн-магазину була значною і не на користь перших. І офлайн був змушений переглянути цінову політику, не бажаючи йти з ринку. У випадку з аптеками працює той же ефект. Вже зараз замовити ліки чи вітаміни в Інтернеті можна за нижчою ціною, аніж фізично в аптеці. Додатковий плюс від онлайн замовлень – це можливість скоротити час на покупку і отримати ліки без черги.