Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Новини » Зеленський обговорив із президентом Туреччини ситуацію на ЗАЕС

Зеленський обговорив із президентом Туреччини ситуацію на ЗАЕС

Зеленський обговорив із президентом Туреччини ситуацію на ЗАЕС

Иллюстративное фото

У телефонній розмові президент України Володимир Зеленський та президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган обговорили ситуацію на Запорізькій АЕС.

Український та турецький президенти також торкнулися питання співпраці країн, питань ядерної безпеки, зокрема ситуації на ЗАЕС.

Загарбників там не повинно бути, – наголосив Зеленський.

Поспілкувалися також про обмін військовополоненими за турецького посередництва, розвиток зернової угоди.

Як писав раніше Inform.zp.ua, у березні 2023 року може виповнитися рівно рік, як російські війська окупували Запорізьку атомну електростанцію. Президент «Енергоатому» Петро Котін заявив, що вже не вірить у обіцянку створити зону безпеки довкола станції. Тому вважає, що Україна має силою відібрати у Росії найбільшу в Європі атомну електростанцію.