Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Новини » Російським школярам розповідатимуть про «держпереворот в Україні». У Росії оновили навчальну програму

Російським школярам розповідатимуть про «держпереворот в Україні». У Росії оновили навчальну програму

Російським школярам розповідатимуть про «держпереворот в Україні». У Росії оновили навчальну програму

Вчитель. Ілюстративне фото

Для вітчизняних шкіл міністерство освіти затвердило федеральні освітні програми. Вони стануть обов’язковими для державних та приватних шкіл з наступного навчального року.

Про це пише російське видання “Медіазону”.

У курс історії для старших класів включили вивчення «державного перевороту в Україні 2014 року», «возз’єднання Криму та Севастополя з росією», «гуманітарну підтримку л/днр», а також «спеціальну військову операцію» та «санкції США та їхніх союзників».

У програму ОБЖ для 10—11 класів додали модуль «елементи початкової військової підготовки», що включає правила стрільби з автомата Калашнікова АК-74, принципи дії ручних гранат Ф-1 та РГД-5 та першу допомогу у бою.
В іншому модулі ОБЖ – «основи протидії екстремізму та тероризму». Школярам мають розповісти про покарання за це, про «праворадикальні угруповання нацистської спрямованості» та «ліворадикальні спільноти».

З цього навчального року щопонеділка російські учні співають гімн та піднімають прапор. Першим уроком цього дня у них стоїть «Розмова про важливе» – класну годину, під час якої школярам розповідають і про війну та Україну.

Як писав раніше Inform.zp.ua, у тимчасово окупованому Мелітополі росіяни в школах щоранку обшукують учнів. Намагаються знайти у дітей «заборонені» предмети.