Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Новини » Енергосистему України можна стабілізувати до літа, якщо не буде нових обстрілів, — міністр енергетики

Енергосистему України можна стабілізувати до літа, якщо не буде нових обстрілів, — міністр енергетики

Енергосистему України можна стабілізувати до літа, якщо не буде нових обстрілів, — міністр енергетики

электроэнергия энергия свет

Україна стабілізує енергетичну систему до літа, якщо не буде нових обстрілів із боку Росії. Про це в інтерв’ю Forbes розповів міністр енергетики Герман Галущенко.

Швидкість поновлення пов’язана з обстрілами. Якщо обстрілів не буде, навіть з урахуванням вже пошкодженої генерації ми стабілізуємо систему до літа, – сказав він.

Галущенко оцінює збитки енергосистемі України від російських обстрілів у мільярди доларів.

Ми вважаємо не лише фактичні руйнування, а й упущену вигоду. Наприклад, ми зважаємо на електроенергію, яку могла б виробляти тимчасово окупована Запорізька АЕС і яку можна було б продати на внутрішньому чи зовнішньому ринках, — розповів міністр енергетики.

Він зазначив, що російські енергетики також є військовими злочинцями, адже вони показують, куди бити, в якій послідовності та коли.

Як писав раніше Inform.zp.ua, за можливого блекауту (повного відключення світла) Україні знадобиться від семи до десяти днів, щоб вийти із ситуації.