Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » На ЗАЕС вибухнула наземна міна, – МАГАТЕ

На ЗАЕС вибухнула наземна міна, – МАГАТЕ

На ЗАЕС вибухнула наземна міна, – МАГАТЕ

ЗАЭС. Иллюстративное фото

На тимчасово окупованій Запорізькій АЕС вибухнула наземна міна. Це спричинило відключення енергоблока на атомній станції.

Про це повідомляє Міжнародна агенція з атомної енергії.

В організації наголосили, що цей випадок ще раз свідчить про нестабільну ситуацію на станції.

Вибух наземної міни перервав основну лінію електропостачання одного з енергоблоків ЗАЕС, що стало останнім інцидентом, що наголошує на нестабільній ситуації з ядерною та фізичною ядерною безпекою на об’єкті під час нинішнього військового конфлікту, — заявив гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі.

Як писав раніше Inform.zp.ua, на запит української сторони Міжнародне агентство з атомної енергії перевіряє два ядерні об’єкти України. Результати представлять уже цього тижня.

Внаслідок зупинки енергоблоків Запорізької атомної станції тепла вода не потрапляє у ставок-охолоджувач ЗАЕС. Температура води впала до +13 градусів. Це призвело до масового вмирання риби у ставку.