Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Справа Богуслаєва: адвокат підтвердив російське громадянство президента “Мотор Січ”

Справа Богуслаєва: адвокат підтвердив російське громадянство президента “Мотор Січ”

Справа Богуслаєва: адвокат підтвердив російське громадянство президента “Мотор Січ”

В’ячеслав Богуслаєв

Адвокат президента АТ “Мотор Січ” Богуслаєва Ярослав Волинець підтвердив наявність російського паспорта у його клієнта. У той же час він стверджує, що співпрацю заводу з Росії схвалила сама Україна.

Про це повідомляє Українська правда.

Богуслаєв можливо оскаржуватиме рішення суду про взяття його під варту на два місяці. Його адвокат прокоментував кілька моментів із судового засідання.

Волинець наголосив, що у 2021 році, незважаючи на війну, добро на контракт дала «держава Україна в особі державних органів».

Як пояснив мій клієнт, то за першим епізодом — розмови були, але постачання не було. Інший епізод — підтвердили фактично і поставки, що не відбулися, прокурори, — розповів адвокат.

За його словами, «Мотор Січ» має контракти про співпрацю з росією з 2008 року, нещодавні укладені контракти відбулися у травні та березні 2021 року.

Він також зазначив, що слідчі як би не надали доказів тому, що після поставки товару через «дружню для нас країну» були перенаправлені до Росії. Також адвокат підтвердив наявність російського паспорта у клієнта, але наголосив, що не обговорював цю тему з ним.

Що сталося:

Нагадаємо, президента АТ «Мотор Січ» В’ячеслава Богуслаєва було затримано в Запоріжжі співробітниками СБУ за підозрою у співпраці з окупантами. Наразі його можуть обміняти на українських військовополонених.

В’ячеслава Богуслаєва підозрюють у колабораційній діяльності та допомозі державі-агресору. Також стверджується, що «Мотор Січ» незаконно постачала товари військового призначення для російської штурмової авіації. За цим фактом відкрито кримінальне провадження.

У затриманого президента “Мотор Січі” В’ячеслава Богуслаєва журналісти програми “Схеми” (Радіо Свобода) виявили російське громадянство, яке він має ще з 2000 року.