Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Здоров'я » COVID-19 в Запорізькій області набирає обертів: як вберегтися від хвороби

COVID-19 в Запорізькій області набирає обертів: як вберегтися від хвороби

COVID-19 в Запорізькій області набирає обертів: як вберегтися від хвороби

Коронавирус в Запорожье

Захворюваність на COVID-19 на підконтрольній Україні території Запорізької області зросла вдвічі. У зв’язку з цим населення знову закликають робити щеплення від коронавірусу.

Про це повідомив генеральний директор Державної установи «Запорізький обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» Тарас Тищенко.

Захворювань все більше

На території Запорізької області зафіксована нова хвиля захворювань на коронавірус. За останній тиждень кількість хворих зростає. Але через окупацію частини області перевірених даних на тих територіях немає.

Василівський район – 27 випадків, Бердянський район – 2 випадки, Запорізький район, саме територія підконтрольна владі України, де ми маємо цю вичерпну статистику – 440 випадків. Мелітопольський район – 8, Пологівський район – 12. Тобто більшість захворюваності – це лабораторно підтверджена, яку ми зафіксували на підконтрольних Україні територіях. На окупованих територіях статистика, мабуть, менш правдива та значно менша. Однак, чи свідчить це про меншу захворюваність на COVID-19 там, це питання сумнівне, – сказав Тищенко.

Він радить виїжджати людям з окупованих територіях. Так вони можуть отримати вакцину від COVID-19 та необхідне лікування.

Час подбати про вакцинацію

Щеплення від COVID-19 все ще залишається надійним способом вберегти себе від хвороби або полегшити її протікання.

Вакцинация от коронавируса

Всього з початку вакцинальної кампанії станом на 20.09.2022 щеплено 626305 осіб (46% від офіційно зареєстрованого дорослого населення області), в т.ч. отримали 2 щеплення 601951 особа (44%). Додаткову дозу отримали 357 осіб, бустерну – 53970 (8,9 %), дві бустерні дози – 384.

Отримати своє щеплення від COVID-19 можна в будь-якому закладі первинної медичної допомоги, незалежно від наявності декларації з лікарем і типу дози (першої, другої чи бустерної).

Для отримання щеплення необхідно:

  • звернутися до найближчого медичного закладу чи знайти пункт вакцинації за лінком https://bit.ly/vaccinationpoints або за телефоном гарячої лінії НСЗУ 1677;
  • взяти паспорт;
  • прийти й отримати щеплення.

Чи вводитимуть локдаун?

Нагадаємо, що у зв’язку з оголошенням воєнного стану в Україні були призупинені протиепідемічні заходи. Через нову хвилю захворювань на COVID-19 в країні не вводитимуть локдаун. Проте ті чи інші карантинні заходи чи обмеження можуть застосовуватися в окремих областях з огляду на безпекову та епідеміологічну ситуацію, заявив заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

Гремания маска карантин 20 марта
 

Як писав раніше Inform.zp.ua, кількість людей, які заразилися коронавірусом, збільшилася у тимчасово окупованому Мелітополі. Рахунок хворих уже йде на сотні.