Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » У Запоріжжі відпрацювали дії на випадок аварії на Запорізькій АЕС (ФОТО)

У Запоріжжі відпрацювали дії на випадок аварії на Запорізькій АЕС (ФОТО)

У Запоріжжі відпрацювали дії на випадок аварії на Запорізькій АЕС (ФОТО)

У Запоріжжі провели тренування евакуації населення всіх спеціалізованих служб цивільного захисту на випадок аварії на Запорізькій АЕС.

Про це повідомляють у прес-службі ДСНС Запорізької області та ЗОВА.

Під час тренування перевірили плани евакуації та розгорнули збірний пункт евакуації та деконтамінації (спеціальної обробки населення та транспортних засобів, що виходять із зони радіаційного забруднення, що пов’язано з можливою аварією на атомній електростанції).

“Внаслідок порушень у технологічному процесі на 5-му енергоблоці Запорізької АЕС сталася аварія із викидом на висоту 30 метрів. Проводиться часткова евакуація дітей, вагітних жінок, хворих та виконуються контрзаходи відповідно до четвертого режиму радіаційного захисту. Прогноз потужності дози від радіоактивної хмари поверхневого забруднення продуктами розподілу перевищує 150 мкЗв/год».

Саме за такою легендою представники ДСНС України в Запорізькій області, Національній та Патрульній поліції, медичні працівники та інші служби провели тренування та відпрацювали алгоритми дій у разі виникнення надзвичайної ситуації на Запорізькій АЕС.

Як писав раніше Inform.zp.ua, представники Міжнародного агентства з атомної енергії прибули до Запоріжжя для візиту на Запорізьку АЕС. Це сталося сьогодні, 31 серпня. Вони перевірять ядерну безпеку ЗАЕС та які є порушення у роботі через контроль окупантів.