Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Освіта » 1 вересня на окупованих територіях Запорізької області: яким буде початок навчального року

1 вересня на окупованих територіях Запорізької області: яким буде початок навчального року

1 вересня на окупованих територіях Запорізької області: яким буде початок навчального року

Ілюстративне фото

На тимчасово окупованих територіях навчальний рік стартує не дивлячись на обставини. Хоч окупаційна влада і намагається змусити громадян віддати дітей на навчання за російськими програмами, однак є можливість продовжити освіту і за українськими.

Редакція inform.zp.ua вирішила розповісти, як з 1 вересня розпочнеться навчання в населених пунктах, що під окупацією.

Як відбуватиметься навчання для учнів з Мелітополя

 Для мелітопольських школярів навчальний рік почнеться з 1 вересня.  Для учнів також обрали онлайн-формат освітнього процесу. Аби учням продовжити навчання у своїх школах, жодні заяви писати не потрібно. Усіх учнів автоматично перевели на наступний рік.

Однак аби навчатись дітям з інших міст, все ж необхідно подати заяву до школи, які вони обрали: особисто, електронною поштою або іншим зручним способом.

Аби зареєструвати дитину до 1 або 10 класів школи батьки можуть обрати один із варіантів:

  1. Подати заяву через сайт Міносвіти: https://school.isuo.org
  2. Написати на електронну пошту:

– мелітопольського управління освіти: [email protected]

– обраної мелітопольської школи. Контакти шкіл: https://t.me/osvita_mlt/264

  1. Заповнити онлайн-форму:

1 клас: https://t.me/osvita_mlt/268

10 клас: https://t.me/osvita_mlt/266

https://t.me/osvita_mlt/267

Відповісти на додаткові питання батьків та учнів зможуть працівники кол-центру з питань освіти Відкритого простору допомоги «Саме тут» у Запоріжжі. Звернутися до них можна за телефоном: +38 (096) 115-53-25.

субвенции Запорожская область

Як навчатимуться школярі з Бердянську

Для бердянських шкіл навчальний рік також розпочнеться з 1 вересня. Навчальний процес у них також буде проводитись в онлайн-режимі.

Серед 822 педагогів Бердянську 50% відсотків знаходиться на підконтрольній території або виїхали за кордон. Тож вони цілком можуть навчати школярів в дистанційному режимі.

Для вчителів Бердянського району виділили приміщення. Там обладнають робочі місця та розмістять комп‘ютерну техніку.

У перші класи бердянських шкіл зареєструвались 511 дітей. В 10-ті класи зареєструвались 672 учнів, а в 2-11 класи 6910 дітей.

Через онлайн-платформи учні будуть отримувати теоретичний матеріал з предметів, домашні завдання, контрольні опитування та оцінки. Вчителі будуть підтримувати зв‘язок з батьками через месенджери.

З приводу організаційних моментів стосовно 1 вересня, представники шкіл, зв‘яжуться з батьками

З додаткових питань можна звернутися до відділу освіти Бердянської міської ради за телефоном: +380984485144.

Дистанционное обучение продолжится в школах Мелитополя

 

Як розпочнеться навчальний рік для дітей з Енергодару

 Для учнів в тимчасово окупованому Енергодарі навчальний рік почнеться з 12 вересня. Через окупацію міста атомників розпочати навчання у звичному форматі не зможуть, тож знайшли інший вихід.  

Учителі, які виїхали з Енергодару викладатимуть у спеціальній дистанційній школі, в якій навчатимуться енергодарські діти.

Педагоги з Енергодару, які знаходяться на підконтрольній Україні території об‘єднались у заклад дистанційної освіти «Школа успіху». Керівництво цієї школи також знаходиться у Запоріжжі.

За кожним класом закріплюється куратор: він або вона забезпечує навчальний процес за своїм напрямом та зворотній зв‘язок з учнями та батьками.

Зарахування учнів у перші класи розпочалось з 31.08. Перелік документів шо потрібно подати для зарахування та загальний план дій, куратори надішлють батькам на електронні адреси.

Через те, що частина учнів знаходиться на окупованій території, керівництво школи запровадило такі заходи безпеки:

  • Забороняється виставляти у відкритий доступ особисті дані учнів та фото учнів, які знаходяться на окупованій території
  • Розголошувати інформацію про освітній процес також заборонено
  • Потрібно захищати особисту інформацію учнів: діяти під ніками з використанням аватарок, провести налаштування акаунтів в мережах, обмежувати доступ до персональних даних.

В Запорожских школах может появиться новая должность

Нагадаємо, окупанти влаштували провокації в Енергодарі. Окупаційні війська обстріляли будівлю мерії в Енергодарі. Фасад міської ради частково зруйновано.