Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Пропагандисти кремля звинувачують ЗСУ в обстрілах Запорізької АЕС

Пропагандисти кремля звинувачують ЗСУ в обстрілах Запорізької АЕС

Пропагандисти кремля звинувачують ЗСУ в обстрілах Запорізької АЕС

ЗАЭС. Иллюстративное фото

Російські чиновники продовжують звинувачувати Україну та Збройні сили у навмисних обстрілах населення та у секретних розробках. Так, в держдуму росії внесено законопроект про визнання України «терористичним державою».

Про це повідомляють у Центрі протидії дезінформації при РНБО.

Пропагандисти поширюють наративи, спрямовані на звинувачення України у тероризмі:

  • м.патрушев: «Київ захопився диверсіями, загрожує небезпекою атомних об’єктів і намагається застосувати хімічну та бактеріологічну зброю»;
  • в.небензя: «міна «пелюстка» є свідченням садистського та бузувірського характеру київського режиму»;
  • міноборони росії: «за останню добу ЗСУ сім разів завдали великокаліберних ударів по району ЗАЕС»;
  • фсб росії: «у калінінграді затримано «диверсанта» з бомбою, який визнав координованість своїх планів з «Азовом».

Такими звинуваченнями рашисти намагаються відвернути увагу світу від переконливих доказів військових злочинів росії в Україні.

Раніше пропагандистські ЗМІ почали поширювати чергову дезінформацію щодо ситуації на Запорізькій АЕС в окупованому Енергодарі. За повідомленнями пропагандистів, безпека на ЗАЕС останні сім років була під сумнівом.

Так окупанти намагаються виправдати терористичні дії на атомній станції та звинуватити у провокаціях та недотриманні безпеки українську владу.