Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » До Енергодару доставили таблетки калію йодиду на випадок аварії на Запорізькій АЕС, — мер міста

До Енергодару доставили таблетки калію йодиду на випадок аварії на Запорізькій АЕС, — мер міста

До Енергодару доставили таблетки калію йодиду на випадок аварії на Запорізькій АЕС, — мер міста

Запорожская АЭС в Энергодаре

До окупованого Енергодара із Запорізького обласного резерву доставили 25 тисяч таблеток калію йодиду, здатного захистити щитовидну залозу від накопичення радіації у разі аварії на Запорізькій АЕС.

Про це повідомив міський голова Енергодару Дмитро Орлов.

Він наголосив, що «калій йодид має бути в аптечці кожної сім’ї, яка знаходиться в Енергодарі».

Цей препарат може захистити щитовидну залозу у разі поширення радіації на атомних реакторах Запорізької АЕС. В Енергодар із обласного резерву направили місцевим жителям 25 тисяч пігулок. Це додаткова партія до тієї, що роздали в Енергодарі в 2019-2020 роках через ОСББ та компанію, що управляє.

У той же час мер Енергодару акценює на тому, що на даний момент радіаційне тло на проммайданчику і безпосередньо в місті відповідає нормі і не перевищено.

Приймати препарат для профілактики заздалегідь не потрібно. Тільки за командою, у разі реально підтвердженої небезпеки, — наголосив Орлов.

У разі отримання інформації про початок проведення йодної профілактики дозування становить:

  • Для дорослих та дітей віком від 12 років – 125 мг
  • Немовлята від народження до 1 місяця – 16 мг
  • Діти віком від 1 місяця до 3 років – 32 мг
  • Діти 3-12 років – 62,5 мг
    Отримати препарат в Енергодарі можна буде наступного тижня через сімейного лікаря з розрахунку 1 таблетка 0,125г на людину.

Як писав раніше Inform.zp.ua, Мелітопольська міська влада повідомляє про готовність закупити для мелітопольців препарат йодид калію, який захищає від накопичення радіації у щитовидній залозі.

Мер звернувся до Міжнародного комітету Червоного Хреста із терміновим проханням допомогти організувати «зелений» коридор та поставити мешканцям тимчасово окупованих територій медпрепарат, який може врятувати життя.

Мелітополь знаходиться у 80-кілометровій зоні радіаційного ураження у разі аварії на Запорізькій АЕС. Тому місцевих мешканців вкотре закликали евакуюватись.