Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Новини » Витрати на оборону від ЄС

Витрати на оборону від ЄС

Витрати на оборону від ЄС

Война.Иллюстративное фото

Державами Європейського союзу було витрачено приблизно 200 мільярдів євро на засоби оборони у 2020 році. Цей показник вважається найбільшим за період із 2006 року до нашого часу. Але слід зазначити, що загальні інвестиції керівних органів скоротили.

Європейською правдою було написано, що про ці дані повідомило оборонне агентство Європи у зведенні. Також інформація з’явилася на сайті https://novynarnia.com/.

Агентство EDA належить Європейському Союзу. Воно допомагає керівним органам блоку покращувати військові показники. З’явилися дані, що сумарні витрати країн ЄС, крім Данії, яка не є членом військових проектів Європейського Союзу, коштували 198 мільярдів євро. Цей показник більший на 5%, ніж був у 2019 році.

Сума витрат на оборону становить 1,5% економічного виробництва 26 держав Європейського Союзу. Цей показник вважається позитивним для НАТО, який мав на меті 2% витрат для своїх дружніх країн. Більша частина членів ЄС перебуває у НАТО. Але все ж таки, коли необхідно, вони хочуть, щоб була можливість діяти без втручання США.

Падіння суми витрат

Тим не менш, у звіті EDA було зазначено, що загальні витрати впали, незважаючи на документ про оборону ЄС. Він був підписаний у 2017 році для спроби об’єднання ресурсів та позбавлення від конкуренції у галузях національної діяльності, якою були ослаблені оборонні зусилля, ухвалені раніше.

Головою EDA Іржі Седівіном у його звіті було сказано, що спрямування європейських витрат у бік зниження особливо непокоїть. У паперах зазначено, що спільні покупки обладнання знизилися на 13% порівняно з 2019 роком до 4,1 мільярдів євро. Це значення є найнижчим, яке зафіксувало агентство.

Члени ЄС купували необхідне обладнання у попередньому році. Завдяки цьому вони вирішили укладати угоди без допомоги та зобов’язань, які були у пакті 2017 року. Це рішення було прийнято, щоб більше третини цих закупівель складалися разом з деякими державами Європейського Союзу.

Під час запуску загального фонду зброї Євро Союз працював над 60 спільними проектами військової галузі та хотів зібрати команду з найкращих військовослужбовців. Як повідомляє EDA, грошові надходження у дослідження та технології надходять із різних джерел, а країнам не вистачає співпраці. Представники агентства вважають за краще почати більш спільну працю, щоб налагодити стан в рідних містах.