Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Студенти із Запоріжжя навчають фахівців соціальних установ комунікації в соціальних мережах

Студенти із Запоріжжя навчають фахівців соціальних установ комунікації в соціальних мережах

Студенти із Запоріжжя навчають фахівців соціальних установ комунікації в соціальних мережах

Сиуденти

Ідея навчати фахівців установ, які надають соціальні послуги населенню та допомагають людям долати складні життєві ситуації, з’явилася у студентів Запорізького національного університету ще влітку, після участі в медіа-курсі в рамках проєкту «Увімкнись». Активісти проводили і раніше навчальні лекції та семінари для однолітків, але після навчання вирішили розширити свою діяльність.

Молоді активісти розробили серію онлайн-тренінгів та вже зараз проводять навчання для представників реабілітаційних центрів, інтернатів та центрів надання соціальної допомоги, для того, щоб навчити фахівців ефективно, інформаційно та якісно розповідати про послуги, які можуть отримати люди:

«Коли ми познайомилися з командою від ЗНУ під час відбору учасників на медіа-курс «Увімкнись», то одразу побачили їх нешаблонний підхід до роботи. Вони підтвердили це і під час навчання, коли виконували практичні завдання від тренерів – їх роботи були найкреативнішими. Ми не очікували, що вони настільки нестандартно адаптують отримані на курсі знання, що замість посилення свого медіа, створять ініціативу, що допомагає людям дізнаватися про соціальні послуги та отримувати допомогу від держави», – розповідає Анна Чернова, координаторка проєкту «Увімкнись».

«Наша команда – це активна частина студентства Запоріжжя, які об’єдналися, щоб ділитися власним досвідом та робити студентське життя цікавішим. Серед нас є автори подкастів, дизайнери, маркетологи, фотографи, відеографи та автори текстів. Беручи участь в проєкті «Увімкнись», який навчає популяризувати молодіжні медіа-проєкти, ми дійсно впевнилися, що присутність в соціальних мережах та активна комунікаційна кампанія необхідна для соціальних ініціатив. Наразі дуже мало простої та зрозумілої інформації про соціальні послуги, які може отримати людина, опинившись в кризовій ситуації. Так виникла ідея організувати серію вебінарів, які допоможуть посилити присутність соціальних установ на сучасних медіа-платформах. Тому, після участі в медіа-курсі, ми вирішили не брати участь в конкурсі проєктів, а вирішили зосередитися на розробці навчальних вебінарів та допомогти посилити систему надання соціальних послуг», – розповідає Максим, один з учасників ініціативної групи студентів ЗНУ.

 

Навчання, яке проводять студенти Запорізького національного університету, охоплює розбір тем, що необхідні для ведення сторінок в соціальних мережах: від створення комунікаційної стратегії, написання текстів, візуального оформлення до налаштування реклами.

Проєкт «Увімкнись» реалізується фондом «Посмішка ЮА» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).