Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » У Запорізькому академічному ліцеї з’явився мультифункціональний спортивний майданчик

У Запорізькому академічному ліцеї з’явився мультифункціональний спортивний майданчик

У Запорізькому академічному ліцеї з’явився мультифункціональний спортивний майданчик

Оновлений спортмайдачник в Запорізькому академічному ліцеї

Без перерізання «червоних стрічок», але з радістю в очах дітей в Запорізькому академічному ліцеї відкрили оновлений спортивний майданчик. Він допоможе розширити можливості для школярів-спортсменів у здобутті нових перемог.

Учні ліцею є неодноразовими переможцями районних, обласних та всеукраїнських змагань з різних видів спорту. Тепер замість старого спортивного майданчика, який не ремонтували 50 років, діти матимуть оновлений та мультифункціональний спортивний простір.

«Бачте, як в них очі горять! Майданчик побудували, а діти тільки ходили й зазирали на нього ці дні», – сказала завуч Запорізького обласного академічного ліцею, коли дітей почали підводити до оновленого шкільного майданчика.

В цій школі вчилося багато чемпіонів: тут були й олімпійські переможці, й відомі спортсмени світу, Європи та України. Навіть зараз в Запорізькому академічному ліцеї виховують чемпіонів України з чирлідингу. Для цієї школи відкриття нового спортивного простору для учнів – дійсно важлива подія. Адже школярі раніше займалися на старому заасфальтованому пережитку радянських часів.

Між цими двома майданчиками є велика різниця

Мультифунціональність замінила 50-річне асфальтоване покриття

Цей спортивний майданчик є багатофункціональним – тут є й футбольне поле, й поле для гри в баскетбол, волейбол, мініфутбол та навіть для великого тенісу.

Коли ми почали відновлювати спортивний майданчик, то вирішили, що потрібно виконати і благоустрій території, замінити не дуже «свіжий» асфальт. Тому разом з міською радою відновимо і дорожнє покриття біля школи. Буде ще дуже гарний підхід до цього спортивного майданчика, – пообіцяв народний депутат Сергій Штепа.

Саме за його сприяння була виділена державна субвенція для будівництва цього спортмайданчика.

Ми звернулися до Сергія ще на початку року, а вже бачите – ще рік не закінчився, а ми вже маємо нагоду відкривати майданчик, – розповів Вадим Коміссаров, директор школи.

Сергій Штепа люб’язно відгукнувся на це прохання. Адже він й сам є випускником Запорізького обласного академічного ліцею.

Мені дуже приємно допомогти рідній школі. Але я зробив це не тільки тому що це моя рідна школа, а й тому, що тут дійсно була велика потреба у спортивному майданчику, – прокоментував Сергій Штепа.

На території школи є дві локації, які називаються спортивними майданчиками. Але вони геть в занедбаному стані.

Це не проблема цієї школи, не провина директора. Це недостатнє фінансування галузі освіти не тільки у Запоріжжі, а й по всій країні, – пояснив народний депутат.

До нього дуже часто зверталися батьки школярів, які навчаються в цій школі. І через це було вирішено покращити спортивну інфраструктуру школи.

Традиції продиктували сучасність

Минулого року за сприяння Сергія Штепи збудували два футбольних поля – у 34-й та 65-й школах Запоріжжя. Там влаштували покриття зі штучної трави, яке призначене для гри у футбол. Але у Запорізькому обласному академічного ліцею є традиція грати в баскетбол, а ще є попит на гру в теніс. Тому саме тут вирішили облаштувати на спортивному майданчику поліуретанове покриття.

Воно сприяє такому відскоку м’ячу, який дозволяє грати й у футбол, і в баскетбол, і в гандбол, і в інші види спорту. Коли мені запропонували влаштувати тут спортивний майданчик, я однозначно вирішив, що він має бути мультифункціональним, – пояснив Сергій Штепа.

Роботи з влаштування оновленого спортивного майданчика розпочалися на початку року. Місто виділило кошти на фінансування проєктно-кошторисної документації. А самі будівельні роботи фінансувалися за допомогою державної субвенції, якій посприяв народний депутат Сергій Штепа. Із субвенції виділили 2 млн 258 тисяч гривень на будівництво майданчику.

Маємо результат. Сподіваємося, що це сподобається учням, які тут навчаються. Бо, як ми знаємо, тут колись навчався Олімпійський чемпіон з плавання Денис Силантьєв, та багато інших відомих спортсменів. І сподіваюсь, що серед нового покоління, яке навчається зараз, теж є майбутні чемпіони. Ми їм будемо таким чином сприяти, – підсумував надреп.

Учні Запорізького академічного ліцею – неодноразові переможці змагань та олімпіад

Головне – безпека та цілі коліна

Як розповіла Оксана Ющенко, вчителька фізичної культури Запорізького обласного академічного ліцею, головна перевага нового спортмайданчику  – в його безпечності.

Раніше ми грали на асфальті, збивали коліна, речі псували. А тут ми можемо вже спокійно грати, – сказала вона.

Раді оновленому майданчику й учні, які будуть тут займатися, як на заняттях з фізкультури, так і на секціях.

Раніше ми займалися на старому заасфальтованому майданчику. Тому я дуже рада тому, що у нас з’явився сучасний та новий майданчик. Багато відкривається нових можливостей. Наприклад, тепер у нас буде можливість займатися на тенісному корті, – поділилася школярка Поліна Польшина.

До речі, займатися на спортивному майданчику в Запорізькому академічному ліцеї можуть не тільки школярі, а й місцеві. Тому що цей простір не тільки мультифункціональний, а й громадський.