Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Новини » У Запоріжжі створили унікальний проєкт про запорізькі театри

У Запоріжжі створили унікальний проєкт про запорізькі театри

У Запоріжжі створили унікальний проєкт про запорізькі театри

“Театр за лаштунками” – це програма, в якій розповідається про різноманіття локальних театральних проєктів у Запоріжжі.

Цей задум вдалося втілити за підтримки Українського культурного фонду.

Проєкт “Театр за лаштунками” реалізувала запорізька радіостанція «Радіо «Максимум» за сприяння Департаменту культури та інформаційної політики Запорізької обласної державної адміністрації та за фінансової підтримки Українського культурного фонду.

Про що цей проєкт?

Про життя за лаштунками: яскраві, важливі події, про незвичні декорації, про театральні династії розповідали самі актори та режисери. Життєві історії та розповіді про створення сценічних постанов дуже сподобались глядачам.

На цей час відео та аудіо переглянули більше 353 822 користувачів. Проект показав велике різноманіття локальних театральних проектів в місті. Запорізькі театри, актори, режисери шановані не тільки місцевими глядачами, але й відомі та завжди очікувані в інших регіонів. 

Хто взяв участь у проєкті?

  • Запорізький академічний обласний театр юного глядача
  • Кінний театр «Запорізькі козаки»
  • Театру козацького бою «Січові Козаки»
  • Запорізька обласна філармонія
  • Музично-драматичний театр ім. В.Г. Магара
  • Запорізький академічний обласний театр ляльок
  • Театр-лабораторія «VIE»
  • Театральна інклюзивна група «Рівні можливості»

В проекті були задіяні журналісти, аудіо та відео оператори, монтажери, актори і режисери. Проект виконували ТОВ «радіостанція «Великий Луг» за підтримки Українського культурного фонду та Департаменту культури та інформаційної політики Запорізької обласної державної адміністрації. Керівником  проекту став заслужений журналіст України – Бринза Яків Олексійович.

«Такі проекти надзвичайно важливі. Вони сприяють розвитку театрального мистецтва, дозволяють глядачу «привідкрити» двері до творчого процесу. Про нас не просто розповіли, як про акторів. Знімальна група відобразили нашу місію та світогляд,» – вважає Маріанна Смбатян, режисерка та акторка театральної трупи «Рівні можливості».

Де можна переглянути

Вийшло 8 відео, які можна переглянути на Facebook:

  1. https://www.facebook.com/informzp/posts/1486724278366155
  2. https://www.facebook.com/informzp/posts/1491988367839746
  3. https://www.facebook.com/informzp/posts/1498191737219409
  4. https://www.facebook.com/informzp/posts/1508107756227807
  5. https://www.facebook.com/informzp/videos/881143922507212
  6. https://www.facebook.com/informzp/videos/1430536880657959
  7. https://www.facebook.com/informzp/videos/550253716271414
  8. https://www.facebook.com/informzp/videos/267618182034914

А також 8 програм в етері радіостанції «Максимум» 101,8FM. Подкасти можна прослухати на платформах Anchor.fm, Google та Apple Podcasts. 

«Театр живе та розвивається, навіть, в період всесвітньої пандемії коронавірусу. Культура набуває сучасних технологій, але зберігає національні традиції. А Запоріжжя має суттєву культурну складову не зважаючи на імідж виключно металургійного центру», – відзначив за результатами проекту, директор Департамент культури та інформаційної політики, Владислав Мороко.