Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Новини » Кращі лікарі України зібралися в Запорізькій обласній лікарні, щоб перейняти досвід польських колег у лікуванні судинних патологій

Кращі лікарі України зібралися в Запорізькій обласній лікарні, щоб перейняти досвід польських колег у лікуванні судинних патологій

Кращі лікарі України зібралися в Запорізькій обласній лікарні, щоб перейняти досвід польських колег у лікуванні судинних патологій

Запорізька обласна лікарня

На два дні Запорізька обласна лікарня стала платформою для міжнародного співробітництва медиків. За підтримки компанії «Balton» на базі медзакладу пройшов III українсько-польський науково-практичний симпозіум, присвячений високим технологіям у медицині, а саме – ендоваскулярній хірургії.

Тема як ніколи популярна, адже ендоваскулярні втручання зробили справжній переворот у світі хірургії. Сьогодні фахівці провідних клінік світу віддають перевагу саме цьому виду операцій через те, що вони проводяться без розрізів (через невеликі проколи), є малотравматичними та виключають тривалий відновлювальний період.

– Даний захід дуже знаковий для нас, тому що він об’єднує не просто лікарів, а кращих фахівців, які мають величезний теоретичний і практичний досвід. Українсько-польський симпозіум вже став традиційним для нашої лікарні. Головною метою заходу є запозичення успішного досвіду сусідньої держави та підвищення кваліфікації лікарів медичних установ, – пояснює директор Запорізької обласної клінічної лікарні Ігор Шишка.

Як показує досвід, з року в рік українсько-польський симпозіум знаходить відгук не тільки серед запорізьких медиків, а й колег з усієї України: Києва, Сум, Кропивницького, Краматорська та інших міст.

Для проведення такого масштабного заходу Запорізька обласна лікарня обрана не випадково. Адже сьогодні тут сконцентровані величезний науково-практичний потенціал, досвід співробітників кафедр ЗДМУ та ЗМАПО, висококваліфіковані хірурги й сучасне технічне оснащення.

– Із Запорізької обласною лікарнею у мене пов’язані виключно позитивні спогади. Тому що тут проходила одна з перших конференцій судинних хірургів, в якій мені пощастило взяти участь. Відтоді лікарня не знижує планку – розвивається семимильними кроками та повністю відповідає найвищим європейським рівнем. Сьогодні тут активно впроваджуються інноваційні технології, тому ми з радістю підтримуємо колег: ділимося досвідом фірми й нашими новими напрацюваннями, – зазначив представник компанії «Balton» Кшиштоф Седлецький.

В рамках заходу було представлено доповіді як польських, так і українських колег. При цьому теоретична частина підкріплювалася практичною. Під керівництвом ТОПових хірургів проводилися складні ендоваскулярні втручання пацієнтам з судинними патологіями з онлайн-трансляцією з операційної. Таким чином, учасники отримали унікальну можливість – зануритися в операційне поле, поставити запитання, перейняти унікальний досвід провідних ендоваскулярних хірургів.

Операції на периферичних судинах, судинах верхніх і нижніх кінцівок, а також судинах внутрішніх органів, ендоваскулярні втручання при кардіологічних патологіях … І це ще не весь перелік!

8 жовтня спільно з польськими та українськими колегами наші фахівці провели унікальну операцію при онкологічному ураженні – хіміоемболізацію печінкової артерії. Методика передбачає вплив на судини, які живлять пухлину – хірурги блокують кровопостачання і «позбавляють життя» злоякісну пухлину. Даний вид лікування передбачає точковий вплив на уражену ділянку, виключаючи токсичний вплив на весь організм.

З огляду на той факт, що Запорізька область займає передові позиції в статистиці онкозахворюваності, освоєння інноваційних методик лікування дозволить вивести рівень надання медичної допомоги на якісно новий рівень і зберегти життя тисяч жителів Запорізького регіону.

Нагадуємо, українсько-польське співробітництво триває вже не перший рік. Фахівці ЗОКЛ неодноразово відвідували польські медустанови, проходили там стажування і вже впроваджують закордонні підходи в лікуванні запорізьких пацієнтів. Таким чином, III українсько-польський симпозіум став ще одним серйозним кроком на шляху удосконалення якості надання допомоги пацієнтам з судинними патологіями.

– Сьогодні ми маємо значний кадровий та інтелектуальний потенціал, а також матеріально-технічну базу для надання якісної медичної допомоги пацієнтам із судинною патологією, але це не привід зупинятися на досягнутому. Впевнений, взаємодія з польськими колегами дасть свої плоди: науковий діалог підвищить рівень компетенцій наших фахівців і дозволить вивести надання допомоги пацієнтам із судинною патологією на новий рівень, тим самим покращить якість життя жителів Запорізького краю, – резюмував Ігор Шишка.