Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Нирку запоріжанки пересадили 11-річному хлопчику

Нирку запоріжанки пересадили 11-річному хлопчику

Нирку запоріжанки пересадили 11-річному хлопчику

11-річний Богдан

Органи 42-річної жінки із Запоріжжя, яка померла від інсульту, трансплантували трьом людям. На цей раз нирку пересадили 11-річному Богдану із Києва.

Про це повідомляють в МВС України.

Хлопчик потребував цього органу, адже понад два роки він жив у клініці “Охматдит”, прив’язаний до апарату штучної нирки.

Це друга в Україні трансплантація нирки дитині від нерідного донора. Раніше подібні операції робилися тільки від рідних. Хлопчик почувається добре, в кінці тижня його випишуть додому, – коментують в міністерстві.

Як писав раніше Inform.zp.ua, одну нирку передали в запорізькій обласній лікарні. А донорську печінку пересадили в Києві жінці з цирозом. Без трансплантації вона могла померти через декілька місяців.  

Так, 42-річна жінка із Запоріжжя подарувала шанс на нове життя відразу трьом людям.