Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » У Запоріжжі планують відкрити першу майстерню з переробки пластику

У Запоріжжі планують відкрити першу майстерню з переробки пластику

У Запоріжжі планують відкрити першу майстерню з переробки пластику

Майстерня PlasticOn

Таку ініціативу організувала громадська організація Zero Waste ZP. Зараз запустили збір коштів на втілення цієї ідеї в життя.

Навіщо потрібна ця майстерня?

Для того, щоб зменшити кількість пластикових відходів, які потрапляють на запорізькі сміттєзвалища, у громадській організації планують створити спеціальну майстерню. Туди мешканці міста зможуть приносити свої пластикові відходи, а команда цієї екоорганізації переробить їх на нові речі: садові компостери, меблі, системи зберігання, предмети декору, прикраси.

Як зазначають у громадській організації, у майстерні також будуть проходити майстер-класи з переробки пластику для всіх охочих. 

Як відбуватиметься цей процес?

Переробляти пластик будуть за допомогою невеликих верстатів: шредера для
подрібнення пластику та екструдера для переплавлення подрібненого пластика.

Яка користь від цієї майстерні?

Завдяки цьому проєкту, до майстерні можна принести на переробку ще більше видів пластику. Це допоможе популяризувати культуру сортування та допоможе зменшити кількість пластикових відходів на сміттєвому полігоні.

Мені подобається ця ініціатива. Що далі?

Зараз Zero Waste ZP збирає кошти від доброчинців на втілення проєкту. Гроші, зібрані шляхом краудфандингом, витратять, зокрема, на закупівлю необхідного обладнання для переробки пластику.

Як писав раніше Inform.zp.ua, на початок 2021 року по Запорізькій області нараховувалось 109 сміттєвих полігонів та великих звалищ, з яких 99 – дієвих. Шість з них  перевантажені сміттям, а 40  взагалі не відповідають нормам безпеки.  Тобто, майже половина. Сміття в області практично не переробляють і не використовують повторно.